Altenzoról tudunk valamit?

2015.03.17. 11:18

Üdvözlöm!

Nyárigumi vásárlás előtt állok, a gyári méretű gumi:215/50 R17-es. Nyilván próbálok olcsóbban jót választani, normál  vezetési stílusomhoz, és a dízel Mazda 6-os autómhoz.

Rátaláltam az Altenzo nevű ausztrál gumira, de tesztet még nem tudtam róla olvasni, ezért szeretném Öntől kérdezni, hogy van-e valami tapasztalata, milyen gumi ez a Sport Comforter? Egy biztos: féláron van a prémium Conti, Michelin, Bridgestone... árához képest!

Arra gondolva, hogy ott sokkal nagyobb teljesítményű autók vannak, a nyár is sokkal forróbb mint itthon, és gondolom minőségbiztosításuk is van...csak látnék egy jó tesztet róla! Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor,

Nem ausztrál, hanem kínai gumimárka ez. De őszintén megmondom semminemű tapasztalatom nincs a termékeivel kapcsolatban. Nehéz ügy ez.

17"-os méretben azért már nagyon nem mindegy, mit tud az abroncs. Én hamarabb vennék pl. Barumot, ha már ennyire árérzékeny a dolog. De leginkább valami jobb nevű másodmárkát, mint pl. a Semperit, vagy a Fulda. Azok azért már jó, megbízható gumik. És még mindig jóval olcsóbbak, mint a prémiummárkák termékei.

De szinte bizonyos, hogy a Falken-Toyo színvonal alá semmiképpen nem adnám. Hangsúlyozom, ebben a méretben. Nyilván más lenne a szitu egy 14"-os abroncs esetén.

Üdv, Gumidoki