All Terrain vagy Mud Terrain?

2016.01.08. 16:12

Tisztelt Gumidoki!

Opel Frontera Sportra a BF Goodrich All Terrain T/A KO2 vagy a Mud Terrain T/A KO2 mintázatú abroncsot ajánlaná a lent részletezett terepre. Napi kb. 30 km, ebből M0 autóút 5 km, országút 10 km, lakott terület 7 km, földút 8 km. Alkalmanként Börzsöny, Mátra, Pilis és Tátra, Görögország. Éves szinten 15000 km. Elég lenne-e az All Terrain vagy inkább a Mud Terrain javasolt a földutak és a sáros erdei utak miatt? Nem kopna túl hamar az aszfalt miatt a Mud Terrain? Melyik lenne az arany középút?

Üdvözlettel: Pali

Kedves Pali,

Az arany középút egyértelműen az All Terrain. A Mud Terrain már inkább professzionális, hivatásszerű terepezéshez ajánlott, kiépített úton nem remekel. Egyrészt borzasztóan zajosan fut aszfalton, másrészt kopik is rendesen, harmadrészt vízen eléggé csúszik, negyedrészt a fogyasztást is érzékelhetően megdobja.

Szóval az All Terrain jó lehet a leírt feladatokra, pláne, hogy görögországi túra is szerepek a tervek között. Egyedül a mély sár foghat ki rajta, ennek ellenére én a leírtak alapján az All Terrain-t javasolnám önnek egyértelműen.

Üdv, Gumidoki