Téli gumi Vitarára

2016.10.04. 11:46

Tisztelt Gumidoki!

Adott egy új 1,6 benzines Vitara, 215/55 R17 gumikkal, milyen közepes minőségű téli gumit javasolna? A gumisok nagyon ajánlják a Laufenn, Nexen, BFGoodrich márkákat, szerintük ezek közül vannak gyári beszállítók is, sokszor felülmúlják a prémium kategóriás gumikat.
Üdv. Lajos

Kedves Lajos,

A Laufenn a Hankook másodmárkája. Nagyon új, főleg a téli mintázatokkal nincs még hosszabb távú tapasztalat. De ha olyan jók, mint a nyáriak, akkor gond nélkül beválasztható, jó megoldás lehet, pláne, ha az árat is nézzük. A Nexen feltörekvő koreai márka, egyre jobb mintázatai vannak elérhető áron, szintén lehet jó választás.

A BF Goodrich pedig a Michelin-csoport tagja. Én nem tartom olyan veszett jónak a téli mintázatait, inkább a 4x4-szegmensben erős. Tudásban egyébként valóban nagyjából egy szinten van az LW31, a Winguard Sport és a G-Force Winter mintázat. Ebben az ár- és teljesítménykategóriában ajánlható még a Nokian, a Fulda, a Semperit, a Barum vagy a Falken megfelelő mintázata is.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.