Készüljünk a nyárra

2017.02.08. 10:07

Kedves Gumidoki!

Bár kinézve az ablakon ez még nem látszik, de lassan és biztosan közeledik a jó idő. Ezért a családi flotta tagjainak szükséges a nyárigumi beszerzése. Az alábbi autókról lenne szó:

- Citroen Xsara Picasso 1.6 / 2003-as évjárat (185/65R15) évi 5-10 ezer km, többnyire gyerekszaladgálós használatban

- Renault Laguna II. Grandtourer 1.6 / 2001-es évjárat (205/55R16) évi 10-15 ezer km, munkábajárós, utazós üzemmódban.

A kérdés, hogy milyen típusú gumit ajánlatos venni (konkrét típus)? Közepes kategóriát, vagy esetleg a prémium kategória alja is belefér? A Citroenre kb 15ezer Ft/db, míg a Renaultra 20ezer Ft/db a körülbelül rászánt összeg. Előre is köszönöm!

Üdv, Szabó Gábor

Kedves Gábor,

Előrelátását értékelem! (o: Mindkét autóra szerintem bőven megfelel egy kiegyensúlyozott középkategóriás márka. A Xsara Picassora a 15 ezres keretbe belefér pl. egy Toyo, vagy Semperit. Főleg előbbit jó szívvel ajánlom figyelmébe. A Lagunára 20 ezerbe már sokkal jobb gumik - prémiummárkák - is beleférnek akár.

De ide is teljesen jó lehet egy hazai gyártású Hankook pl. Én azt tenném, hogy itt levinném a költségkeretet 18 ezerre és a Xsaránál fel 16-17-re, így mindkét autóra válogathat a remek középkategóriások közül.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.