Alu anya az acélfenin – probléma?

2017.06.27. 17:38

Tisztel Doki!

Nem igazán gumi kérdésem van, inkább komplett kerék. Minap szervizeltettem az autómat, többek között kerékcsere is az étlapon volt. Téli gumis acélfelni lett lecserélve nyári gumis könnyűfémre. Otthon vettem csak észre, hogy a könnyűfémhez tartozó 19-es, krómozott (színű) zárt végű anyák otthon maradtak, így a szervizben az acélhoz tartozó, 17-és anyákat tekerték rá. Okozhat-e ez problémát, vagy ne álljak neki anyákat cserélgetni, illetve gumisnál sorban állni?

Tisztelettel: Lévai Károly

Kedves Károly,

Gyártófüggő a dolog. Sok márkánál ugyanazzal a rögzítőelemmel felfogatható a gyári lemez-, illetve könnyűfémkerék is (pl. VW-csoport általában). Vannak azonban olyan autógyártók, akiknél teljesen más kiképzésű rögzítőelem kell a vasfelnihez és az alukerékhez (pl. PSA-csoport általában). Nem írta, hogy milyen típusú autóról van szó, így csak reménykedhetünk abban, hogy a gumis képben volt és tudta, mit csinál.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.