Az Astra kerekei jók-e a Combóra?

2019.10.14. 13:56

Kedves Gumidoki!

Jelenleg egy Opel Astra H-m van, aminek a felni lyukkiosztása 5*110. Egy Opel Combót rendeltem, aminek - tudomásom szerint - 5*108-as a lyukkiosztása.

Az a kérdésem, hogy az Astrán jelenleg használt téli kerekeimet (lemezfelni) fel tudom-e majd tenni a Combóra, vagy sem. Tudom, hogy 2 mm az "sok", de az Astra H-hoz is látok az interneten olyat, hogy ajánlanak ugyanahhoz a típushoz (évjárat, motor stb.) 5*110-es és 5*112-es felnit is, mintha mind a kettő méret jó lenne hozzá.

Köszönettel: Rimaszombati Károly

Kedves Károly,

Tervének kivitelezésére nincs sajnos lehetőség. Azért nem, mert alufelninél még csak-csak át lehet hidalni ilyen mértékű méretkülönbséget excenteres csavarokkal, de lemezfelninél ez nem működik.

Az excenteres megoldást egyénként én eleve nem érzem "atombiztosnak", bár kétségtelen, hogy sokan gond nélkül használják. A H-Astra pedig kétféle kerékaggyal készült anno, 4x100x56,5, illetve 5x110x65 (ilyen az öné). 5x112-es körosztóról én Astra esetében nem hallottam még. Végül valóban, az aktuális, PSA-alapokon épült Combo 5x108x65-ös kerékaggyal rendelkezik.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.