Létezik olcsó és jó abroncs?

2020.12.20. 10:54

Kedves Gumidoktor!

Volvo XC40-es (235/55 R18 V abroncs van jelenleg rajta) autóra szeretnék télre abroncsot választani. Létezik akár négyévszakos gumiban is olyan, ami nem horribilis árú, de jó és biztonságos abroncs? Ha nem, akkor téligumiba mit tudna javasolni?

Köszönöm: Balázs

Kedves Balázs,

Többé kevésbé a gumiabroncs árszintje összefüggést mutat a minőségével és "tudásával", mint ahogy minden más területre is általánosan igaz ez. De persze jó termékeket is ki lehet fogni egész kellemes áron, ugyanakkor láttam már túlárazott budget terméket is.

Általában akkor lehet viszonylagosan alacsony áron jó gumit venni, amikor egy nem olyan neves gyártó jól sikerült termékéről van szó. Pl. ebben a tekintetben a négyévszakos gumi között kiemelném az Apollo, vagy a Nexen vonatkozó mintázatait.

Ezek - szerintem - többet tudnak, mint amennyibe kerülnek, vagy ha úgy tetszik, vannak sokkal drágább, de szerényebb tudású termékek ezeknél. Azt azonban a vásárlás előtt érdemes egyértelműen tisztázni, hogy az adott felhasználási körülményekhez passzol-e egy négyévszakos abroncs, mert a kérdése alapján érzek némi zavart az erőben... :o)

Üdv, Gumidoki