Miért ilyen olcsó a felni egyes webshopokban?

2023.10.08. 13:09

Tisztelt Gumidoktor!

Olyan problémám van, hogy VW Passat B6-ra kerestem alufelnit. Találtam is egy oldalt, ahol kinéztem a képen látható felnit, ami itt 279 ezer forintba került.

B5333MG-1-600x594

Majd elmentem 3 márkaszervizbe is árajánlatot kérni ugyanerre a felnire, ők viszont 980 ezer forintot mondtak.

Az lenne a kérdésem, hogy ez az oldal akkor hamisított felniket árul, becsapva az embereket, vagy ez is ugyanaz a minőség, amit a szalonba adnak? Fórumokon és máshol sem találtam erről az oldalról semmit, hogy megbízható lenne-e, de nagyon fura a két ár közti hatalmas különbség. Ha hamisított felniket árulnak, akkor a hatóságnak ez miért nem tűnik fel? Tudomásom szerint életveszélyes hamisított felnivel közlekedni, bármikor eltörhet főleg egy autópályás sebességnél. De lehet rosszul tudom. Kérem segítsen, hogy hol szabad gyári új alufelnit venni, ahol nem csapnak be.

Üdvözlettel: Dániel

Kedves Dani!

Szó sincs hamisításról. A szó, amit ezekre a felnikre használni szoktak, a replika. Azaz olyasmi kinézetű, mint a gyári. Ha megfigyeled, ügyesen sehol sem írják az általad linkelt weboldalon, hogy gyári, vagy OE felniket árulnak, mert, hogy ezek nem is azok. Nem feltétlenül rosszak ezek, de anyagában, kidolgozásában nem gyári szintű felnik ezek; a szabványokat viszont tudják, így eladhatóak. Plusz további költség, hogy a kiegészítők (csavarok, anyák, TPMS) nincsenek a feltüntetett árban, azokat - ha szükségesek - még meg kell megvenni. Azaz nem vernek át, de kevesebb pénzért itt kevesebbet kapsz. Kérdés, hogy ez a kompromisszum vállalható-e neked, vagy sem?

Üdv, Gumidoki