Csavart találtam a gumiban, autópályázhatok?

2023.11.25. 13:04

Tisztelt Gumidoktor!

Szombaton vettem észre, hogy a kocsi bal hátsó kerekébe egy lemezcsavar fúródott. A futófelület mellett közvetlenül, sugárirányban volt belefúródva éppen a gumi oldalfalába. A csavart kicsavartam, a gumi nem ereszt. A hétvégén utazunk a kocsival Kb. 500 kilómétert, majd vissza, autópályán (is).

Abban kérném a tanácsát, hogy esetleg érdemes-e már ilyenkor a téli gumi szettet felrakatni az utazás előtt, vagy inkább csak nézessem meg a nyári gumit amiben a csavar volt?

Köszönettel, Gábor

Kedves Gábor!

Ha van rá lehetőség, akkor - mivel amúgy is aktuális a csere - már a téli szettel vágnék neki az utazásnak. Egyúttal a szezonváltás miatti szerviz-látogatás jó lehetőség arra, hogy szakértő szemek is lássák és véleményezzék a sérülést az abroncson.

Lehet, hogy aztán semmilyen beavatkozást nem igényel a dolog. Az is kiderülhet, hogy javítani lehet és kell is a folytonossági hiányt. Ám persze az is lehet konklúzió, hogy időzített bomba a szúrt seb a gumin, nem javítható és cseréje szükségeltetik. Bármelyik verzió is lesz a végső, legalább tisztán fog látni a kérdésben.

Üdv, Gumidoki