Wannabe terepjárót akarok a Xsarából

2024.05.26. 11:23

Kedves Gumidoktor!

Szokatlan kérdéssel fordulok Önhöz. Szeretnék a 2001-es 1,6 16v benzines 5 ajtós Citroen Xsarámra olyan gumiabroncsot vásárolni, ami vizes füves terepen, szekérúton, rosszabb földúton esetleg utánfutós üzemmódban egy kis plusz tapadást biztosítana. Az autó második autóként funkcionál, éves futása kb. 8000 km, jellemzően aszfalt, de előfordul a családi tanyára, enyhe terepre autókázás kutyával.

Tudom, hogy nem terepjáró, de egy kis wannabe terepjáró kinézet is vicces lenne. Az alacsony éves futás miatt nem ijednék meg a futózott, vagy a téli abroncstól sem. Egy típust találtam az ebay-en ami szimpatikus, Maxsport Alaska a típusa, 195/55 R15 méretben kapható, elvileg "all weather grasstrack race tyre"...utcai használatra is szánt,de alapvetően verseny gumi. Tudna nekem segíteni esetleg egyéb márkával/típussal hogy merre induljak?

Előre is köszönöm! Üdv: Misi

Kedves Misi!

Lássuk be, eléggé egyedi igények ezek személyautóra; előttem még ez az ön által fellelt Maxsport Alaska sem volt ismert mintázat korábban. Én nem is tudok személyméretben más hasonlót, úgyhogy ha ez a leírása és ajánlása szerint megfelel az ön igényeinek, továbbá be is tudja azt szerezni, uccu neki, ne habozzon! Nekem nincs jobb ötletem a témában.

Üdv, Gumidoki