2010.02.20. 12:09

Tisztelt Hiteldoktor !

Kérdésem, hogy hitelátvállalással eladnám az autómat, rengeteg jelentkező van rá! Viszont rengetegen keresnek meg, hogy ne a bankon keresztül történjen a dolog, hanem ügyvéd és közjegyző jelenlétében. Ebben kérném az ön segítségét, hogy el tudjam dönteni, merjek-e belemenni nem banki úton való szerződésbe?

Válaszát előre is köszönöm: 
F. Gergő

Tisztelt Gergő!

Kérdésére válaszolva szeretnénk tájékoztatni, hogy nincs olyan jogi út, mely az Ön által leírt helyzetben járható lenne oly módon, hogy kellő biztonságot nyújtson Önnek.

Ha az Ön nevén marad a hitel (hiába születik akár ügyvédi/közjegyzői megállapodás), a finanszírozó Önnel marad szerződéses jogviszonyban, így Öntől fogják követelni a kiegyenlítést. Elméletileg a gépjármű marad a fedezet, hiszen az is az Ön nevén marad, de mivel az autó a "vevő" birtokában lesz, így ez nagyon kockázatos eljárás.

Mindenképpen azt javasoljuk, csak akkor kerüljön át az autó a használóhoz, ha a tulajdonjog és ezzel együtt a hitelszerződésből eredő fizetési kötelezettség finanszírozóval előzetesen egyeztetett, jogilag tiszta átvállalása megtörtént.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.