Széttörték a tükrömet

2012.02.04. 13:04

Üdvözlöm!

Segítségét kérném egy kisebb balesetben. Az én autóm: Opel Signum 2.0T, 2004-es.

A helyzet a következő:

Szokásos napi bevásárlás után jöttem haza mikor egy egyenrangú útkereszteződésben a nekem balról jobbra kanyarodó "taxis nagyúr" - tehát nem is adta meg az elsőbbséget- jobbra bekanyarodva nekiment a tükrömnek , melyben a tükörlap széttört. Én megálltam azonnal ,a másik fél megállás nélkül továbbhajtott. A feleségem szaladt utána. A taxis a bevásárlóközpont parkolójába leparkolt és úgy kellett többször kérnem ,hogy jöjjön vissza a helyszínre és rendőrt hívjunk. Fogalma sem volt arról, hogy ott jobbkéz-szabály van. Természetesen nem akarta elismerni a felelősségét.A rendőrök jegyzőkönyv, szonda stb.,de nem mondtak az úgy kimenetelével kapcsolatban semmit. Csak, hogy menjek be a biztosítóhoz. A rendőrök tényleg korrektek voltak, de ilyenkor aki szereti az autóját az sajnálja. Kérdésem: hogy ítélné meg a helyzetet?

Tisztelt Érdeklődő!

A károkozó gépjármű / taxis/ gépjármű kötelező felelősségbiztosítását kezelő biztosítótársaságnál tegyen bejelentést írásban - akár az interneten is- fontos megjelölni, hogy a helyszínen rendőrségi intézkedés történt,mert az eljáró biztosítótársaság az információ alapján kikéri a jegyzőkönyvet. A kárbejelentésben a tanúk nevét / felesége is/ jelölje meg. A fent említettek segítséget nyújtanak a jogalap elbírálásában, a felelősség kérdésének megállapításában. Amennyiben a másik fél biztosítója nem ismert a saját gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő társaság kérésre az Ön rendelkezésére bocsájtja az információt.

Tisztelettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.