Head-up a Cadillac-be

2010.12.26. 12:18

Kedves Kütyüdoktor!

Cadillac BLS típusú autóm van. Nem rendeltem meg bele a gyári head up display-t, mert igencsak borsos ára volt, és csak csomagban lehetett kapni. Megmondom őszintén, már bánom a döntésem, mert ismerősöm hasonló autójában kipróbáltam, és nagyon tetszett. Van valami lehetőség utólagos "HUD" beépítésére?

Igen, van. A Waeconak van egy utólagos head-up-display készüléke, amely egészen elérhető áron kapható (éppen 30 000 Ft alatt). Működését tekintve az autó sebességjelét kell neki bekötni, és ezután a sebességet fogja kivetíteni a szélvédőre. Plusz funkciója, hogy ismeri a leggyakrabban hatályos sebességhatárokat, és ebből Te mindig kiválaszthatsz egyet, aminek túllépésekor a készülék sípolással figyelmeztet. A szélvédőre vetítés trükkje pedig, hogy a csomag tartalmaz egy féláteresztő-fóliát (a vezető szempontjából szinte nem látszik), amit a szélvédő belső felületére kell ragasztani, és ezen fog megjelenni a sebesség. (Bár nem próbáltam, a Cadillac HUD gondolom egy szofisztikáltabb megoldás, ahol tényleg a szélvédőre, és nem egy fóliára történik a kivetítés, valamint a sebességen kívül talán más adatok is megjeleníthetők, ám ennyi kompromisszumot megérhet az, hogy a készülék már 30 000 Ft alatt erérhető szemben a gyári rendszer - gondolom - százezer Ft fölötti árával.)

Természetesen előre egyeztetett időpontban meg is tudjuk mutatni a készüléket!

Üdvözlettel, Kuznyák Miklós - New Duett Kft.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.