Nagyobb akku az Astrába

2011.01.11. 11:09

Szeretném megkérdezni azt, hogy az f típusú Astrámba egy Bären Profi 12V 55Ah 480A-es akkumulátor van jelenleg, amit egy Varta Silver Dynamic 12V 77Ah 780A típusú akkumulátorra szeretnék kicserélni. Lehetséges-e, illetve okozhat-e valami károsodást az autóba a teljesítmény különbség. A méret nem akadály, mert pont elfér. Az csere azért lenne indokolt, mert 220-as invertert használnék az autóba, és laptopot kéne tölteni a rét közepén. A választ előre is köszönöm. Tisztelettel: Zoltán

Amennyiben a generátorod alkalmas egy ekkora akkumulátor töltésére, cserélhető. Bármelyik elektromos szakember meg tudja nézni neked, hogy milyen generátorod van.

Igaz, hogy egy 40%-al nagyobb akkumulátorról beszélünk, de a laptop töltése szerintem így sem lesz megoldott álló motorú autónál. Az inverterek nagyon rossz hatásfokkal működnek, a laptop akkumulátor pedig lassan töltődik. A vásárlás előtt azért gondold át. Nem ismerem a felhasználás területét, de lehet, hogy olcsóbban és jobban kijössz egy pótakkumulátorral a laptophoz. Két akkuval egy közép kategóriás laptop is elmegy hat órát, és az autót sem kell tolni a végén.