2012.03.01. 14:19

Kedves Kütyüdoktor!

Renault Thalia (2006-os 1.4 16v) autómban szeretném lecserélni a gyári rádiót (4x15w cd lejátszós, távvezérelhető a kormány mögötti fülekkel)egy olyanra, ami a következőket tudja:
- mp3 lejátszás, usb vagy memóriakártya csatlakozással
- kormányon lévő gyári távvezérlő használata
A jelenlegi gyári rádió a központi kijelzőt használja, de ez nem fontos követelmény, viszont a távirányító használata az. Régebben állítólag a Sony cdx-gt30rn tudta ezt (távvezérlő), de azon nincs se usb bemenet, se kártyaolvasó.
Tudsz-e ajánlani egy megfelelő modellt(ár: 25-30000-nél többet nem nem szeretnék költeni rá)?
Ha igen, szükséges-e a gyári hangszórókat cserélni?

Köszönöm!

Üdv Gyula

25 000 Ft-tól kapható olyan fejegység, ami USB-ről zenél, ezzel nincs baj, és azzal sem, hogy ezek fogadnak kormány adapter. Alpine, Kenwood, Pioneer, mind hasonló árban, hasonló tudással bírnak, kiválaszthatod a számodra legszebbet.

Az adapter már kellemetlenebb kérdés. Két féle lehet, az egyik analóg, a másik CAN-bus. Ha a gyári rádiódra az van írva, hogy Tunerlist, akkor analóg és 17 000 Ft, ha a felirat Updatelist, akkor CAN-bus és 28 000 Ft az ára. Sajnos ez a költségesebb adapter csoporthoz tartozik. A rossz hír az ára volt, a jó hír, hogy van raktáron.

A rádió csere nem csak szolgáltatásbeli különbséget ad, hanem szebb hangzást és egy kicsit nagyobb teljesítményt, de ez még nem akkora, hogy a hangszórót is cserélni kéne, maradhatnak, sokkal többet tudnak, mint amit a gyári rádió kihoz belőlük.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu