2012.05.26. 10:15

Kedves Kütyüdoki!

Tönkrement szeretett 3-as Golfomban a vásárláskor beépített Micro Car Alarm 050-es típusú riasztóm.

Hiába húzom le a kábeleit, az indításgátlás miatt nem tudom elindítani az autómat. Megvettem már hozzá az új riasztót, be is műteném, de a régihez sehol sem találtam a neten bekötési rajzot. Az ajtóérzékelőket meg a szirénát fel is tudnám használni az újhoz. Egyetlen reménységem vagy, hogy előtudsz túrni egy rajzot hozzá!

Fáradozásodat előre is köszönöm!

Péter

Sajnálom, de bekötési rajzot nem adhatok ki, ez MABISZ előírás. Egy próbalámpa segítségével ki tudod mérni az összes vezetéket. Csatlakoztasd a próbalámpa egyik felét testre és érd végig a vezetékeket. Amin világít levett gyújtásnál az az állandó áram, majd rátett gyújtásnál a gyújtás áramot találod meg. Önindítózáskor meg kell jelennie egy áramnak valahol, az lesz az önindító megszakítás vezetéke, mellette találod a párját. Átcsípteted a próbalámpát áramra és megint mérsz a maradék vezetékek között. Amin világít becsukott ajtónál, az a test, amelyik ajtónyitásnál (csomag és motortér) világít az az ajtó vezetéke.

Csak tanácsolni tudom, hogy, ha ez gondot okozott, akkor ne állj neki az új riasztó beszerelésének, mert ez nem szakterületed, bizonytalan lesz a végeredmény.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu