Kell a fejegységet cserélni?

2012.09.23. 07:23

Üdvözlöm! A kérdésem a következő lenne: egy WV Passatom van 2004-es, gyári hangrendszerrel. Van egy erősítőm egy pár hangszóróm és egy ládám. A problémám az hogy a gyári fejegységnek nincsenek olyan kimenetei amiket az erősítőhöz tudnék kötni (rca, kapcsolt+) Össze lehet ezt hozni korrektül, vagy csak ha fejegységet cserélek? Ha igen akkor mi a megoldás? Előre is

köszönöm!

Gábor

Sok erősítőnek van nagyszintű bemenete, ezen hangszóró jelet fogad, erre kell kötni agyári rádiót. Az erősítő bekapcsolását a gyújtáskapcsoló ACC állására kell bízni, a rádió is csak ebben az állásban működik. Ha nincs ilyen bemenet az erősítőn, akkor kapható külön átalakító, ami RCA szintet oszt a hangszóró jelből, Az átalakítóból van olyan is, ami az erősítőnek kiadja a kapcsoló jelet, ugyanis a megjelenő hangszóró szintű jelet figyeli, amikor megszólal a rádió kiadja a jelet és bekapcsolja az erősítőt. Ezek az átalakítók 4-8.000Ft-os tételek.

A gyári rádió szép és illeszkedik az autó belső egységéhez, de, ha jó zenét akarsz, cseréld ki és a megfelelő hangzás mellett rengeteg új és kellemes funkciót is kapsz.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu