Párásodik az Astra

2013.03.20. 14:02

1.4-es 2001-es F Astrám van,a szélvédő ill. körben a teljes ablakfelület párásodik be nagyon hamar és hiába megy a ventillátor maxigázon. Nem mostanában vettem ,de úgy érzem,hogy a helyzet egyre rosszabb. A télen zuhogó esőben,sötétben komoly veszélybe kerültünk, amikor szintén a párásodásból adódó megállásunk után kihajtottunk a forgalmas főútra és pillanatokon belül visszapárásodott az üveg. Használok páramentesítőt és a törlőruha is már alapfelszerltség lett de sötétben ez kevés. Nem klímás a kocsi.

Köszönöm

Ez természetes dolog, az utasok ruhájáról meleg pára érkezik az utastérbe, valamint a kilélegzett levegő párája lecsapódik a hideg szélvédőn. Ez mindaddig fennáll, amíg a szélvédő hőmérséklete el nem éri a belső hőmérsékletet. Ronthatja helyzetet, ha valahol beázik az autó, mert a kárpit hamarabb átmelegszik és ez is okozhatja a belső tér nedvesebb levegőjét, ami szintén a szélvédőn végzi. Ha lenne klíma, sokkal jobb lenne helyzet, mert a klíma hideg hőcserélőjén csapódna le az utastér nedvessége és a szélvédőre fújt száraz levegő hamarabb tisztítaná le a látóteret. Szerintem minden utcán parkoló autóstárs ismeri ezt a jelenséget, az egyetlen megoldás, hogy várunk, amíg a szélvédő átmelegszik és elpárolog a víz, addig sajnos törölgetni kell. Azért, ha ez a jelenség, akkor is fennáll, amikor már bemelegedett az autó, érdemes körbenézni nem ázik-e be valahol, nem túl nedves a padlószőnyeg.

Üdvüzlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.