Mosás után nem működik

2013.05.06. 11:53

Kedves Kütyüdoktor!

Toyota Hilux 2003 motorját lemostam. Azóta nem reagál a távirányitóra sem a riaszto sem az ajtózár. Kérlek segíts, mit kell ellenőrizni illetve kihez forduljak.

Válaszodat előre is köszönöm.

T Attila

Minél hamarabb el kell jutni egy autóvillamossági műhelybe, ahol átvizsgálják az autót.

A motormosás mindig nagy bajt csinál, mindenkit óva intek tőle. A nagynyomású mosó, mint elnevezése is mutatja, olyan erővel bír, ami átpréseli a vizet az elektronikák dobozának szigetelésén és minden olyan helyre bejut, ahol üzemszerűen soha nem jelenhet meg nedvesség. A víz és az elektromos áram nincs túl jó viszonyban egymással, de kettőjük jelenléte szövetséget kovácsol és bontásnak indít mindent, ami fém és elérhető. A legkönnyebben az elektronikában lévő panel esik áldozatul, két-három óra alatt alkatrészek eshetnek ki a panelról és komplett fóliázás tűnhet el örökre visszafordíthatatlanul. De, kerülhet víz az ajtókapcsolóra, ami átvezet, igaz nagyon kicsit, de pont elég ahhoz, hogy egy riasztó megszólaljon tőle, vagy ne vezérelje a központi zárat, mert nyitottnak érzékeli az ajtót.

Lehet, hogy már minden helyreállt és működik, így is érdemes átvizsgáltatni az autót, mert a nagynyomású mosó bepréseli a vizet, de ki nem tud folyni és a folyamat nem áll meg, csak nagyon sok idő után. Mindenkit lebeszélek a motormosásról, nagyon drága lehet, és nem ronda látvány egy poros motortér.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu