Erősítő a Passatba

2013.05.13. 11:29

Kedves Kütyüdoktor!

Nemrég vásároltam egy B3-as kombi Passatot, mely 6 darab, gyári hangszóróval van szerelve, melyek már nagyon gyengén szólnak. A kötelező dolgok rendbetétele után szeretnék majd a hifivel is foglalkozni, a mélyláda és a hozzá szükséges erősítő már megvan. A kérdésem a következő, ha kicserélem az autóban található összes hangszórót, (minőségi, de gyári méretre) akkor ahhoz szükséges külön erősítő, vagy a fejegység elbír velük? Milyen fejegység lenne a jó választás (1DIN és iPhone-om van)? Nagyon hangosan csak ritkán hallgatok zenét, célom inkább a minőség, mint a hangerő növelése. Az ízlésem igen széles, a két fő irányzat a komolyzene és a hip-hop (tudom, érdekes találkozás).

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv,

András

Ahhoz, hogy megfelelő dinamikával rendelkezzen a rendszer szükséges az első hangszórók erősítése is. A hangképzésben az első hangszóró szett és a mélysugárzó vesz rész, ettől lesz tere a zenének és ezek határozzák meg a hang minőségét. A hátsó hangszóró csak a hátul ülőknek ad kiegészítést, elől nem szabad, hogy megszólaljon, mert azonnal szertefoszlana tőle a színpadkép. A pontos típus ajánlásához tudnom kell, hogy mekkora zsebből lehet gazdálkodni. iPhon kompatibilis fejegység már 26 000 Ft-tól kapható, 50 000 Ft magasságában már teljes iPhone kezelést tudnak a készülékek. Egy 16,5cm-es hangszóró szett, ami nem túl elrugaszkodott zenei teljesítményhez megfelel és hangja indokolja a gyári cseréjét 30 000 Ft-tól kapható. Ez a közép kategóriába tartozó hangszóró mindenevő, ettől is középkategória. Dinamikus, ezért megfelel a hip-hop elvárásainak és tiszta középhangokkal kiszolgálja a klasszikus zenét is, de nem szabad elfelejteni, hogy a széles zenei átfogás csak kompromisszumokkal lehetséges.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.