Villog a nappali menetfény

2014.03.13. 11:22

Tisztelt kütyüdoki.

Vásároltam egy Osram led drl 401-es nappali menetfényt. Renault Megane-ba (2008) szereltettem be szervizben. Szépen müködik jól világit úgy ahogy kell de ha fékezek vagy balra indexelek villog. Ha jobbra akkor jó. Már több gyujtás utáni áramra is rá lett kötve de a jelenség ugyanaz!

Elõre is köszönöm válaszát.

Ez nem egy bonyolult rendszer, de természetesen mindig az egyszerű dolgok visznek tévútra. Ha kap áramot és kap testet, akkor működnie kell, de nem teszi, így ellenőrizném, hogy a testelés megfelelő-e, az áram, ahogy írja már volt máshová kötve, de azért arra is érdemes rámérni. Ha minden rendben van, akkor össze kell cserélni a két oldalt, ez megmutatja, hogy fordul-e a hiba vagy nem. Ha a lámpatest a rossz, akkor cseréltetni kell, ha megmarad a probléma bal oldalt, akkor nincs ötletem. A fékezéskor előjövő hiba számomra testproblémát jelez, mert, ha nincs megfelelő test a lámpán elől, vagy a hátsó lámpán hátul, akkor az egy másik fogyasztón keresztül próbál energiához jutni, abból pedig zűrzavar lesz. Láthatott már ilyet, hogy az előttünk haladó jármű, amikor indexel, a mellette lévő izzók is elkezdenek villogni. Ilyenkor ott a hiba a lámpa testelésében. Ha nem jut semmire, szívesen elidőzünk a hiba felett, abból mi is tanulunk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.