Zavarja a nappali fény a rádiót

2014.05.27. 11:33

Tisztelt Kütyüdoktor!

Citroen Xsara Picassomba Osram PX-4 ledes nappali menetfényt szereltettem. Azóta nem lehet rádiót hallgatni, mert csak sistereg. Gyári rádió van az autómban gyári antennával. Érdeklődnék, hogy mit lehetne vele csinálni?

Köszönöm a válaszát.

Elméletileg semmi összefüggés nincs a két szerkezet között. Lehet, hogy a szerelés során véletlenül lecsúszott a rádió csatlakozója. De sajnos volt már olyan, hogy elektronika olyan nagyfrekvenciás zajt keltett, ami a rádióadást elnyomta. Le kell húzni a beépített lámpákat egyenként és ellenőrizni, hogy elektronikájuk a hibás vagy nem.

Ha a lámpa kelti a zavart, akkor vissza kell vinni és garanciába cseréltetni. Nem szabad nekiállni szűrésnek, mert ami zavart kelt, az rossz és nem fog megjavulni, csak tüneti kezelés lehetséges. Ha a beépített DRL kikötése után sem változik a helyzet, akkor a rádiónál keresendő a hiba. Ellenőrizni kell, hogy az antenna a helyén van és megkapja a számára szükséges tápfeszültséget.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.