2014.06.06. 08:31

Kedves Kütyüdoktor!

Nappali menetjelző lámpát szeretnék a Loganemre. Milyet érdemes venni? Mire kell figyelni? Netes külföldi áruházakban már 5000 forint körül is vannak, itthon meg 10e-nél kezdődnek. Hova tegyem?

Gyakorlatilag csak a lökhárító alatti rácson lenne neki helye. Ködlámpa van gyári, azt nem szeretném lecserélni ledesre. Ezek már gyújtásnál is világítanak? Kikapcsolhatóak, vagy automatikusan bekapcsolnak/kikapcsolnak?

Sajnos ebben az árkategóriában nincs olyan termék, amit ajánlani tudnék. A LED technológia óriási fejlődésen ment, megy át az elmúlt években, de nem minden gyártó követte. Az olcsóbb termékek a fejlődés alapjainál lemaradtak, közel sem teljesítik az elvárt élettartamot és fényerőt. A DRL-ek között rengeteg olyan található, ami nem felel meg a kültéri használatnak, nem védett víz ellen. A termékek nem rendelkeznek az előírt bevizsgálással, megfelelőséggel, így az autó vizsgáztatásánál kifogással él majd a szakember. Osram, Hella, ebből kell választani, vagy nagyon alaposan átnézni az árban kellemesebbnek tűnő kínálatot.

A beszerelésről, azaz a hivatalos előírásokról honlapunkon a DRL menüpontban igyekeztem mindent összeszedni. A DRL lehet manuális vagy automata. Van autó, amiben gyárilag benne van az automata világításkapcsoló, de lehet utólag is szerelni, nem oly drága, megéri. Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu