A tablet zavarja a rádiót

2014.07.17. 11:25

Üdvözlöm!

Nemrég beszereztem egy Samsung Galaxy Tab-ot, amit GPS-ként is használnék az autómban, ami egy Ford Focus II.

A gond csak az, hogy az utólag vásárolt autóstöltő annyira zavarja a rádiót, hogy az hallgathatatlan lesz. Más autókban ugyanezzel a töltővel nem produkálja a jelenséget. Mi lehet a gond? Van esetleg megoldás? Válaszát előre is köszönöm!

Üdv!Balázs

Feltételezem, hogy a rádió a töltő nélkül zavarmentesen működik. Valószínű, hogy a többi autóban a szivargyújtó és a rádió tápfeszültsége távolabb esik egymástól, ez okozza, hogy nem jelentkezik a zavar. Egyik megoldás, hogy cseréljen töltőt, hiszen egy biztos, hogy zavart kelt és ez nem üzemszerű. A másik csak egy próbálkozás és tüneti kezelés. A szivargyújtó tápfeszültségét közvetlenül az akkumulátorról kellene behúzni. Ezzel különválasztaná a rádió tápfeszültségétől, valamint az akkumulátor, mint nagy kapacitású szűrő, talán elnyomná a zavart. Érdemes lenne ránézni, szívesen meg is teszem, ha útba ejt minket, talán több szem többet lát. Műszerészünk bele is kukkant a töltőbe, ha az szétszedhető, talán mérhető vagy látható a hiba okozója.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.