2014.08.12. 14:19

Tisztelt Kütyüdoki!

Már jó ideje öregszik velem a W124 E300D paripám, aminek tán betudható,hogy előjött egy piciny probléma. A gyári tempomat csak néha néha kapcsol be és rövidesen el is ejti a programot. A Kárpát utcában vigasztaltak cirka 170 000 pénzel, hogy valószínű a dobozban lehet valami, de ők komplett cserélik. Sajna eddig még semmi infóm nincs a tempomatról, ezért lövésem sincs, hogy mit, hol keressek. Ebben tudna segíteni?

Tisztelettel: N. Karesz

A komplett csere biztosan megoldja a problémát, de előtte nézesse meg a fék és (ha van) kuplungpedálon lévő kapcsolót. A tempomat a beállított sebességen tartja az autót mindaddig, amíg ki nem kapcsolja, vagy rá nem lép a fék vagy kuplungpedálra. A 124-es esetében többször találkoztunk a kapcsoló kontakthibájával, aminek cseréje nem egy komoly összeg. A kapcsoló a pedál száránál található, a kuplungnál egy darab, a féknél kettő, amiből az egyik a tempomat, a másik a féklámpa kapcsolója. Természetesen egyéb hiba is okozhatja a jelenséget, de az bonyolultabb mérést, ellenőrzést követel, ahhoz szakember kell.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.