Hatékony-e a rendszámkeretbe épített parkolószenzor?

2014.09.02. 13:25

Kedves Kütyüdoktor!

Azon gondolkodom, hogy autóm hátuljába (és esetleg elejébe) parkolószenzort építtetek, de nem a hagyományosat, ugyanis akkor a szenzorokat le kéne fényezni. Rábukkantam egy számomra jónak tűnő lehetőségre: a szenzorok a rendszámtábla-keretbe vannak építve, így kevésbé láthatóak (példa).

Ismered ezeket az eszközöket?

Köszönöm, üdv: Gergő

Ahogyan mi nem látjuk, a szenzor sem lát sajnos. A KIYO komoly névnek számít a szememben, de. egy hibája van a megoldásnak, csak kis szögben lát, így nem védi a teljes autó szélességet. A beépített radar négy megfelelően elhelyezett érzékelője az autó teljes hátulját figyeli, sőt egy kicsit oldalra túlnyúlik. A rendszámkeretes verzió, bár praktikusnak tűnik, de csak egy átlagos parkolásnál vesszük hasznát, ha a mögöttünk álló autóhoz párhuzamosan közeledünk. Amikor betolatunk két autó közé, az autónk hátulja ferdén közelít a mögötte állóhoz, ekkor a két fejes radar, mivel középen van, még elegendőnek ítéli a távolságot. Én nem ajánlom, mert a használata nem teljes értékű. A normál, négy fejes radar színre fújva, megfelelően beépítve esztétikus és tökéletes.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.