Nappali LED menetfény a Fusionba

2014.10.13. 11:30

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy autóm: Ford Fusion 1.4 16 szelep 2006-os évjárat. 185 400 km-el a háta mögött nappali ledes menetfénnyel áldanám meg kedves kis autómat. A kocsin van ködlámpa gyárilag. Én mégis szeretnék az elejébe a ködlápák főlé vízszintesen egy led csíkot, elméletileg lenne neki helye. Ön szerint mi lenne a legjobb megoldás ár/kinézet szerint? Köttessem be nappali fényként a ködlámpát? Tanácstalan vagyok.

Segítségét hálásan köszönve, Tisztelettel: Ádám

A ködlámpa fölött jól mutatna a nappali menetfény, de ez nem csak egy LED csíkot jelent.

A menetfénynek pontos meghatározása van, aminek meg kell felelni, egyéb esetben csak problémát okozna a közúti ellenőrzések és vizsgáztatás során. Ugyan ebből az okból nem lehet a ködlámpát nappali menetfényként használni, hiszen egészen más a vetülése, az általa bevilágított terület.

A kereskedelemben sokféle DRL kapható, de sajnos többsége csak elnevezés, semmi paramétere nem felel meg az előírásnak, mondhatni, hogy ami LED-es, az már DRL-nek számít a polcon. A KÖHÉM pontosan fogalmaz és ezt számon is kéri a rend éber őre, a vásárlás előtt érdemes utánaolvasni. Osram gyártmányban kapható olyan lámpa, ami nappali menetfény, ködlámpa és kanyarfény együtt. Nagyon tetszetős és jó megoldás.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu