Hogyan hosszabítsam a szivargyújtót?

2014.11.14. 10:47

Tisztelt Doki!

Az autómban 2 db olyan elektromos kütyüt szeretnék használni amihez áramra lenne szükség. Sajnos az utastérben csak 1db szivargyújtó található. A szivargyújtó elosztót nemigazán preferálom.

Egy, mert igénytelenné teszi az utasteret.

Kettő, az egy darab szivargyújtót nem arra találták ki, hogy sok eszközt elláson árammal. Mivel a csomagtartóban is van egy szivargyújtó arra gondoltam, hogy onnan egy szivargyújtó hosszabbítóval a vezetőülés közelébe hozom az áramot.

Mivel nem légvonalban szeretném előrehozni, hanem a műanyag elemek alatt, ezért kb 3m-esre lenne szükségem.

Mit gondol erről a megoldásról? Mennyire jó ötlet egy szivargyújtó hosszabbító? Vagy ön milyen más megoldást javasol ami nem jár túl nagy költséggel? Az autó egy GOLF 5.

A két eszköz: traffidetektor, telefon.

Köszönöm válaszát! Miklós

Ha már szerelünk és bontunk, akkor az akkumulátorról vagy a biztosítéktábla nagy áramú pontjáról érdemes lecsatlakozni a plusz szivargyújtóknak. A csatlakozáshoz közvetlenül kell egy biztosíték, hogy egy esetleges zárlat ne károsítson semmit és kész.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.