2014.12.29. 11:39

Tisztelt Kütyüdoktor!

Olyan problémám lenne, hogy a CD70 navim nem kap áramot, néha bekapcsol egy pillanatra, de utána megint semmi. Ha esetleg bekapcsol, akkor nincs navim és a navi cd-t se adja ki, csak az audiot. Nemrég bekötöttem egy nyest riasztót. Talán az lehet a gond? A biztosítékot megnéztem a magnó hátulján, az jó. Válaszát előre is Köszönöm!

Üdvözlettel: Erik

Ha a biztosíték jó és áram is mérhető a csatlakozón, akkor a rádió lesz a hibás, műszerészhez kell vinni. Két helyen kell áramot kapnia a rádiónak, egy állandó és egy kapcsolt áramot. Mérni a saját testkábeléhez képest kell, így tudunk biztosat, hogy megkapja az energiát. Érdemes begurulni egy szervizbe, ott asztalon is be tudják kötni a rádiót, így egyszerűen elkülöníthető, hogy hol a hiba.

Régi mondás, hogy a hiba ott van, ahol utoljára dolgoztak, így érdemes átvizsgálni a nyestriasztó környékét.

Mi a nyestriasztót a motortérbe szereljük, közvetlenül az akkumulátorhoz (biztosítékkal), így az autó egyéb részével nem kerül kapcsolatba. Ha így lett szerelve, akkor nem hiszem, hogy köze lenne a rádióhoz.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.