2015.02.26. 10:21

Tisztelt Kütyüdoki!

Egyre több autón látok utólagosan felszerelt nappali menetfényt! Az tudom, hogy a jogszabály szerint DRL 001 E4 szabvány-jelel ellátottnak kell lennie, tudom milyen magasan és szélesen lehet felszerelni, azt is, hogy mivel a forgalmiba bejegyzése nem történik meg (bejegyeztetés egy vagyon és sok tortúra), egyedi átalakítás miatt a rendőr ugraszthatja a forgalmit!

Milyen ledes lámpát ajánlana, (ami nem egy vagyon) és egy Skoda Fabia 1.4 mpi Combim (AQW motorkód 2002.06 havi) hova tudnám felrakni, hogy rögzíteni is lehessen és valahogy mutasson a gép! Tudom, hogy tompított világítással együtt nem üzemelhet!

Köszönöm a segítségét!

Tisztázzuk, hogy a beépítés nem minősül egyedi átalakításnak. A DRL beépítése teljesen szabályos, nem ugrik tőle a forgalmi, nem kell bejegyeztetni, ha az megfelel az előírásoknak.

A kereskedelemben kapható lámpák között a tapasztalat szerint igen kevés felel meg az előírásoknak és azok között is nagy az elhullás. Többségük nem bír ki fél évet és egyszerűen szétázik. Az olcsóbb darabok régi és gyenge minőségű LED-ekkel épülnek fel, amik minden ígéret ellenére hamar kiégnek. Mi Osram lámpákat használunk, nekünk ez jött be, de természetesen nem csak ez az egy márka használható, csak nekem nincs tapasztalatom a többivel.

A beszerelő műhelyek hamar kitalálják, hogy az adott autóra hová és milyen formájú lámpatestet lehet szerelni. Ha megvan a hely és a forma, akkor lehet gondolkodni, hogy milyen márkájú és milyen árfekvésű legyen a kiválasztott darab. Nálunk, ahogy szerintem minden hasonló szervizben, van raktáron DRL, így oda is próbálható.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu