Magától lezár a központi zár

2015.09.17. 14:47

Kedves kütyüdoktor!

Tudna nekem segíteni központi zárral kapcsolatban? A pótkulcs volt nálam a hétvégén (lehet lényeges) valamelyin okból és ezzel nyitottam, zártam manuálisan az autót (Stilo 1.6 benzin 2002), majd mikor visszatértem az eredeti kulcshoz ami távirányítós azóta az autó magától mindig le akarja zárni a központi zárat. Éjszakára le kellett vennem az akksiról mert folyamatosan kattogott. Volt már valakinek hasonló probléma, mi lehet a baj? Van ennek külön biztosítékja amit lehúzok átmenetileg? (a mindig leveszem az akksiról dolog nem nagyon jó hosszútávon)

Köszönöm a segítséget! Zoltán

Elképzelhetőnek tartom, hogy a kulccsal történt vezérléskor az egyik zár elállítódott vagy megszorult és rossz pozícióban állt meg. A zárszerkezetben van egy kapcsoló, ami figyeli, hogy Ön a kulccsal melyik irányba fordítja a zárat. Ez a kapcsoló adja az utasítást az elektronikának, hogy a többi zármotor merre induljon. Amikor kiveszi a kulcsot a zárból, és a kapcsoló nem áll vissza középállásba, mint ebben az esetben, állandóan zárni akarja az ajtókat. Kulccsal párszor zárja-nyissa az autót, hogy a járatástól visszaálljon a rend. Ha nem sikerül, elektromos emberhez kell menni, aki leveszi az ajtókárpitot és megolajozza a mechanikát vagy visszaállítja középállásba a vezérlő kapcsolót.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.