Széles autó, keskeny bejárat

2016.08.02. 11:08

Kedves Kütyüdoktor!

Az alábbi problémával fordulok önhöz: adott egy európai méretekhez képest széles amerikai személyautó, és egy amerikai méretekhez képest keskeny garázskapu. Az autó csak úgy fér be a garázsajtón, hogy ha mindkét külső tükre be van hajtva, és amikor a garázsajtón áthalad az ember, akkor az ajtófélfák és a felhajtott tükrök között van mindkét oldalon 2-2 cm távolság, belül a garázs azonban mar tágasabb. Mivel sem a tükrök, sem a karosszériás munka nem olcsó, meg itt az Egyesült Államokban sem, ezert minden egyes alkalommal a guta kerülget, amikor az autómmal be vagy ki kell állni a garázsból.

Ha van rá lehetőség, akkor meg szoktam kerni valakit, hogy, mint a földi irányítók a reptereken, akik a betonon integetnek a repülő pilótájának azokkal a kis világító rudakkal, hogy jó helyen van-e a gép, nekem is segítsék a beállási műveletet, hogy nehogy a tükör, vagy a kocsi oldala bánja, hogy nem tudtam kiszámolni azt a két-két centit oldalanként. Ugyanakkor ez nem mindig járható út, és a garázskapu szélessége sem növelhető!

Ezert kérdésem a következő: létezik-e olyan eszköz normális áron, ami megfelelően értelmezni tudja az autó helyzetet a garázskapu ajtófélfájához képest és erről valamilyen vizuális információt tudna megjeleníteni az embernek, mondjuk a garázs belső, a vezetővel szembeni falára erősített eszközzel (pl piros fényjelzés ha nem jó, zöld ha igen) Próbáltam keresgetni fórumokon, és sok ember panaszkodik ugyanerre a problémára, de épkézláb megoldást meg nem talált senki sem, ahogy olvastam.

Várva mielőbbi válaszát, Laz

Kaputechnikával foglalkozó cégek szerelnek olyan lézeres egységet, ami lámpával jelez, ha az ajtófélfát megközelíti az autó, ez is lehet megoldás.

Egy ismerősöm hasonló problémával szembesült és nála a tükör lett a nyerő ötlet. Két teherautó tükröt szerelt fel a mennyezetre és abból mindent lát a beállásnál. A teherautó tükör nagyméretű és domború, így teljes egészében mutatja az autót és a bejáratot.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu