Víz vagy csak pára van a fényszórómban?

2017.02.16. 15:50

Tisztelt Kütyüdoki!

4 hónapos Škoda Superb mindkét első bi-xenon fényszórója párásodik. Csak a sarokban jelenik meg. Két hete mostam meleg vízzel, előtte nem volt. Szaki szervizben azt mondták, nem nagy probléma, beszívta a párás levegőt, jó időben el fog tűnni, mert ezek a lámpatestek már szellőztetővel vannak ellátva. Csak az probléma, ha víz van benne. Lehetséges ez? Esetleg erősködjek és cseréltessem?

Köszönettel, Üdv.

Ha hideg időben meleg vízzel mosva egy vékony páraréteg jelenik meg, az természetes. Ha ez a pára eléri azt a szintet, amikor már vizesnek ítéljük, szemmel látható cseppekből áll, az nem üzemszerű, mert akkor nem csak a lámpatest belsejében lévő levegő nedvessége csapódik ki, hanem a lámpában víz van. Ha tavasszal, reggelenként félig vagy telibe párás lámpatesttel találja az autót, akkor bizony csere a megoldás, a sarokban, meleg víz hatására megjelenő nem probléma.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.