Túlbuzgó tolatóradar

2017.02.23. 10:15

Kedves Doktor,

Hyundai Matrixunk tolatóradarja megmakkant a szervizben, ahová hátsó lámpacsere miatt került. Régebben pittyent egyet, ha rükvercbe tettem, majd elhallgatott. Ha valami volt mögötte, folyamatosan gyorsuló pittyegéssel jelzett. Most rükvercbe teszem, és máris gyorsan jelez, mintha alig pár centire lenne valami tereptárgy. A szervizesek értetlenül állnak előtte, föladták. Mi lehet a baj és a megoldás?

Üdv, Zsófi

Kedves Zsófi,

mivel a lámpatestnél dolgoztak, így ott keresném a hibát. Folyamatos jelzést adhat, ha vonóhorog is került az autóra és a radar nem vonóhorog kompatibilis. De, folyamatos jelzést adhat az érzékelőfej hibája, ami ebben az esetben lehet az odacsípett, lecsavarozott, vagy felsértett vezeték. Ha a radar központját lehúzták a szerelés idejére, akkor a fejek sorrendjét vizsgálnám meg. A helytelen sorrendbe bedugott fejek is okozhatnak ilyen jelenséget. Ha a szerviz nem boldogul, szívesen megnézzük.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.