Kiiktatnám az immobilisert, nagy hiba volna?

2017.08.08. 10:39

Tisztelt Kütyüdoktor!


Első autóm egy 2000. évjáratú, 06 benzines 55 le-s Smart City Coupe, amit sikerült 1 kulccsal megvennem. Hosszas kutatás után megtudtam, hogy az egyetlen lehetőségem, hogy hozzájussak egy 2. kulcshoz, ha az autót egy bp-i szakszervizbe viszem, ott megrendelem a kulcsot, majd néhány nap múlva újra odamegyek az autóval együtt a "betanítás" miatt. Ez így nekem kb. 100 ezer Ft, plusz 2 szabadnap. Tud-e esetleg más megoldást?

Van még egy furaság a kulccsal kapcsolatban: indításkor az autó nem mindig kéri kioldani az immot, néha anélkül is be lehet indítani. Még nem teljesen állt össze a kép, de lehet valami összefüggés azzal, hogy leállításkor melyik sebességben hagyom a váltót.

Gondoltam már az immo kiiktatására is, így egy sima másolt kulccsal használhatnám, de ezt nem díjazta eddig senki, akinek elmondtam. Okkal?


Köszönöm a segítségét: Zs

Kedves Zs!

Rengeteg cég másol kulcsot országszerte úgy, hogy a gyári immobilisert feltanítja az utángyártott kulcsra. Ajánlani nem tudok, de az interneten hamar talál megoldást. A gyári immobilisert nem lehet kiiktatni, nem is érdemes, inkább nézesse meg szakemberrel és ha hibás, javíttassa meg. Védelmi rendszert nem szabad kiiktatni, ha gyári, ha utólag szerelt, hiszen az autót védeni kell, ilyen világban élünk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu