2017.10.05. 10:50

Tisztelt Doki,

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy 12V 15W fűtőlapot a hátsó ablakfűtésre lehet-e kötni piggy back fuse holder segítségével.

Ha igen, mekkora legyen a biztosíték? Ha ez nem megfelelő Ön szerint, akkor a biztosítéktábla üres helyére lehet-e kötni a piggy backet és mekkora biztosítékkal? Mazda 323F Executive, 1998-as modellről van szó.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm, Üdvözlettel, Verne

A csatlakozás lehetőség szerint forrasztás legyen, ez a legbiztosabb csatlakoztatási forma, de mivel 15W nem jelent hatalmas terhelést, így az ön által említett megoldás is megfelel.

A biztosíték az autóban nem a fogyasztót védi, inkább a vezetékeket, ezért 2A-es biztosíték is megfelelő, ha a vezeték keresztmetszete ezt megengedi. Ellenőrizze, hogy a szélvédőfűtés gyári áramköre elbírja-e a plusz terhelést. Ha nem, akkor relével kell tehermentesíteni. A relé vezérlését kell a szélvédőfűtésre kötni, a kapcsolandó áramot megtalálja a biztosítéktáblán.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.