Akksitöltés kiszerelés nélkül

2018.01.27. 13:00

Kedves Doki!

A Micrám "Wait 1 H" hibakódjának törlését az audiórendszerből a Nissan szervizesek szerint csak 1 óra gyújtáson bekapcsolt rádióval lehet megoldani. Ez a módszer egy aksimat már 50 perc alatt lemerítette, 10 perc hiányzott a sikerhez. A kérdésem az lenne, hogy akkutöltővel megsegíthetem-e az aksimat, hogy végigbírja az 1 órát? Tehát lehet-e olyan sorkötést csinálni, hogy az akksitöltő be van dugva a konnektorba, a csipeszek rá vannak téve az autóakksira rakott sarukra, és megy a gyújtás 1 órán át?

Köszönöm a választ. Annamari

Kedves Olvasó!

Egy igazi akkumulátortöltővel megoldható, ami valóban egyenfeszültséget ad ki magából. A régi akkumulátortöltők esetében nem foglalkoztak a szűréssel, csak egy sima egyenirányítás volt bennük, ami az akkumulátornak elviselhető adottság volt, de az autó elektronikája ezt nem biztos, hogy elviseli.

Az sem szerencsés, ha egy órán át gyújtáson van a jármű és nem jár a motor, bár kibírja, csak fölösleges terhelés. Ilyen esetben, mi kivesszük a rádiót és asztalon adunk neki áramot, majd, amikor letelik a tiltás, visszatesszük. Szívesen segítünk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu