Mire jó a csepptöltő?

2018.02.14. 13:27

Tisztelt Kütyüdoktor!

A minap Hollandiában 11 kemény euróért vásároltam Dunlop battery charger trainer készüléket. Csuda szép és jó dolgokat ígér.

Kérdésem, hogy valóban mit takar ez sok adat és fedheti-e a valóságot? Elnézést, magyar leírást nem találtam.

Köszönettel : Tamás

Ez egy csepptöltő, ami nagyszerű dolog és időnként kapható minden élelmiszerbolt műszaki akciójában is. Feladata, hogy a ritkán használt gépkocsi vagy motorkerékpár akkumulátorát szinten tartsa, de fontos, hogy teljesen lemerült akkumulátor töltésére nem a legjobb választás, nem arra találták ki.

Ha ritkán használja az autóját, mondjuk hetente egyszer, akkor is rövid távon, vagy ősszel leteszi a motorkerékpárt és csak tavasszal veszi elő, akkor ezt az ügyes töltőt rá kell csatlakoztatni az akkumulátorra és visszatölti azt a mennyiséget, ami elillanna álló helyzetben. Az 1A-es töltőáram kevés, így csak szinten tartásra alkalmas, egy lemerült akkumulátor feltöltéséhez csak hosszú idő alatt lenne elégséges.

Az intelligens csepptöltők többsége „tornáztatja” az akkumulátort. Agyafúrt módon, különböző karakterisztikájú jelekkel tölti, így lassítja az akkumulátor elöregedését. Ha van lehetőség a használatára, akkor mindenképpen jót tesz, ajánlom, de emellett legyen egy nagyobb áramú töltő is a háztartásban.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.