Elemcsere az indítókulcsban

2018.03.29. 11:04

Tisztelt Kütyüdoktor!

Egy 2005-ös Ford Focusom van, aminek az indítókulcsában van az elem, és ezt szeretném cserélni, mert úgy veszem észre, kicsit erősebben vagy többször kell megnyomnom az ajtónyitó gombokat záráshoz/nyitáshoz.

Kérdésem az lenne: Mire figyeljek ilyen csere/javítás esetén? Milyen elem való bele, és hol tudok ilyet beszerezni? Valamint kell-e újra tanítani az autót ha csak egy elemcserét hajtok/hajtunk végre? Előre is köszönöm segítségét.

Üdvözlettel: Zsolt

A kulcs hátulján lévő nyílás segítségével lehet széthúzni a kulcsot. Ennél a műveletnél kell odafigyelni, hogy a feszítésre használt csavarhúzóval ne szakítsuk át a házat, mert az akár a panel károsodását is okozhatja.

Ha már szétcsúszott, könnyedén kettéválasztható és hozzá férhetünk a CR2032-es elemhez. Itt a kis fülekre kell vigyázni, amik bent tarják az elemet. Jellemzően nem szükséges a szinkronizálás. Amennyiben nem hozz eredményt az elem csere, akkor nagy valószínűséggel a mikrokapcsolók elhasználódtak/leváltak, ennek cseréje forrasztási jártasságot igényel.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu