Utólagos védelmi extra kiszerelése

2018.06.25. 17:01

Nemrégen vásároltam egy 2007-es gyártású Volkswagen Golf 5 típusú autót. Az autót csak úgy lehet elindítani, ha bekapcsolom a világítást és nyomom a féket.

Viszont ha az autó lefullad, akkor hiába működik a világítás és nyomom a féket, nem indul el. Csak akkor, ha a kulcsot alaphelyzetbe állítom majd újra próbálkozok az indítással. A kérdésem pedig már adódik is a kényelmetlen helyzetemből. Hogyan lehet ezt a funkciót kiiktatni?

Ez utólag beépített „védelemnek” hangzik, ha zavarja, ki kell kötni és egy valós védelmi eszközt beépíttetni. Az úgynevezett trükkös indítás tizenöt-húsz évvel ezelőtt általános és megfelelő megoldás volt az autó védelmében, ma ez amolyan saját magunkat megnyugtató, de hamis biztonságérzet.

Bár sokan fukarkodnak amikor az autó védelmére kell költeni, de akinek ellopták az autóját, a legdrágább rendszert is kifizetné azonnal. Gondolom az autó előző tulajdonosa is a költséghatékony megoldást választotta, nem a valódi védelmet. Nagyon kezdő autótolvaj, aki ezen fennakad, inkább csak önt bosszantja.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu