2018.09.28. 10:43

Tisztelt Kütyüdoktor!

Utólag beszerelt Kínából rendelt wifis tolatókamerának mennyire van létjogosultsága? Biztonsággal használható? Mit tudnak ezek minőségileg? Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel, Gábor

A vezeték nélküli megoldás azzal kecsegtet, hogy nem kell előre húzni a kamera vezetékét, így könnyű a beépítés. Sajnos ez a legegyszerűbb. A kamera elhelyezése, bekötése a nehéz, nem a kábel elvezetése, így nem nyertünk semmit.

Amit kapunk, az nem jó, ugyanis a rendszer jelátvitele lassú, emiatt egy komoly késleltetéssel jelenik meg a tolatókamera képe, ami tolatásnál igen nagy probléma. A vezetékes megoldás kiváló képminőséget és valós idejű képet ad, nem szabad mást választani.

Vezeték nélküli megoldást talán egy lószállító utánfutó belső terében tudok elképzelni, ami csak az állat viselkedését figyeli és az utánfutó miatt a kábelezés nehézségét oldja meg.

Ilyen megoldást használ a Dometic is, akik ipari rendszereket gyártanak, de csak raktérfigyeléshez alkalmazzák a vezeték nélküli megoldást. Az eddig látott kínai szettek egyébként nem adtak el az autó elejéig, zavart szedtek össze és elveszítették a képet. Egyáltalán nem ajánlom használatát.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu