Zafira modernizálása, de hogyan?

2020.02.22. 09:40

Kedves Kütyüdoktor!

Az alany egy 2004-es A-Zafira facelift. Szeretnék bele egy olyan autórádiót ami Bluetoothon keresztül tud csatlakozni a mobilomhoz, ami nem lenne nagy sztori, de én szeretném azt is ha a kormányon lévő gyári vezérlőgombok is működnének. A jelenlegi fejegység (valami aliexpresses csoda) mehet a levesbe. esetleg a gyári CDR500 rádióhoz is elég lenne egy köztes egység? tanácstalan vagyok. Köszönöm a segítséget!

Üdv Csaba

Bármilyen egy DIN méretű autórádió megfelel az Alpine, Kenwood vagy Pioneer termékei közül. Azért ezek a gyártók, mert ezekhez lehet kormány távkapcsoló adaptert vásárolni. Az autórádió csak arra van felkészítve, hogy fogad adaptert, az adapter feladata, hogy a rádiót a gyári gombokhoz csatolja.

Bár a rádiók ára az elmúlt években kedvező irányt vett és kifizethető kategóriába került a Bluetooth kompatibilitás, Pioneer esetében pl. 30 000 Ft-os áron, de a kormányadapter sajnos elég borsos, 15-19 000 Ft-ért kapható. A CDR500, régen bővíthető volt, de nem hiszem, hogy találnánk hozzá modult és, ha találnánk, az biztos, hogy kompatibilitási gondokkal küszködne egy mai telefonnal.

A Bluetooth szabvány, de elég gyorsan fejlődik, újabbnál újabb funkciók és megoldások kerülnek bele és ez igényelné, hogy a régi modul szoftverét frissítsük, erre sajnos nincs mód, így hibás működése megkeserítené a használatát.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.