Központi injektoros Lovato beállítása

2014.05.05. 15:03

Tisztelt LPG-doktor!

Nekünk egy központi injektoros, 1,6 8v, x16szr, F Astránk van, Lovato gázszettel (1999-ben szerelte be az előző tulaj). Hiába állíttattuk be, a sárga motor kontroll lámpa felgyullad gázüzemben, (ha átkapcsolok benzinre azonnal elalszik) indulás után amíg városban használom addig nincs semmi, de városon kivül egyenletes 90-100-nál felvillan és úgy is marad. Felhívtam a szervízt, de letereltek annyival, hogy nyissak rajta kb negyed fordulatot, de ezután is ég a sárga lámpa. A teljesítménnyel nincs semmi gond, a fogyasztás 8,5-9 l/100 km vegyes használatnál. Olvastam az Ön oldalán a helyes beállítások fontosságáról a szelepek védelme érdekében, ezért aggódom hogy ki ne nyírjam idő előtt. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baj és lehet ezzel vmit kezdeni, vagy együtt kell vele élni?

Üdv.: Misi

Kedves Misi!

A lámpa felgyulladása mögött egy hibakód áll, ezt ki kellene olvasni mindenképpen, ugyanis szerencsés esetben csak egy gyertya hibája által okozott égéskimaradás miatt jelez az autó! Amennyiben a kiolvasott hiba szegény keverék, a félelme jogos, be kell állítani a rendszerét rendesen, különben a szelepei bánják a jó fogyasztást!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.