2014.06.20. 14:37

Tisztelt LPG Doki,

2012 Februárjában rakattam bele egy KME rendszert az 1.6 benzines Ford Focusomba abban a reményben, hogy alacsonyabb költséggel tudom majd használni az autót. Innentől kezdődött az autó kálváriája, azt még hozzá teszem, hogy előtte benzinen hibamentesen működött az autó.

A KME rendszer beszerelése után az első tapasztalatom az volt, hogy hintázik az autó csak nagyobb sebességnél és egyenletes fordulaton. Többször voltam a gázszervizbe és a benzines szerelőnél is, de persze a mindenki a másikra mutogatott. Végül úgy oldódott meg a probléma, hogy érezhetően elkezdett szivárogni a gáz és többszöri kérésre ki lett cserélve a reduktor. Az összes hibát most nem írom le, hanem az aktuálishoz ugrok: 4-5 hónapja az autó csak LGP üzemen motorfékezés után megáll (azt nem kell ecsetelnem, hogy ez milyen veszélyes), a fordulat láthatóan ellenállás nélkül esik le 0-ra és persze randomszerűen csinálja.

A gázos ilyen olyan sufni megoldásokkal próbálta orvosolni a problémát (4-szer 5-ször voltam nála mire elhitte, hogy van ilyen problémám), de sajnos a jelenség most is fent áll. Az lenne a kérdésem, hogy ön találkozott e ilyen jellegű hibával és ha igen mi volt a megoldás.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Norbert

Kedves Norbert!

Találkoztam már a jelenséggel sokszor, de sajnos nem azonos okok idézték elő őket!

A teljesség igénye nélkül íme néhány a lehetséges okok közül:

- gázinjektor hiba

- nem megfelelő korrekcióval történő programozás

- túl hosszú injektor utáni gázcsövek

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu