2014.09.02. 13:28

Hello.

A választ és a segítséget előre köszöm.

Az autóm Skoda Octavia 1.4 benzin-lpg , 2006-os. Pár hete kezdte azt, hogy reggeli hideg indításnál rángat, fulladozik a kipufogó durrog mintha nem indult volna be az összes henger. Ezt kb 10 másodpercig csinálja utánna abba marad és rendes megy az alapjárat.

Még annyi, hogy ha ezután elindulok kicsit rángat,ráz az autó de ez is elég hamar abbamarad. Ez után bármikor indíttom tökéletesen indul. Megnézettem a benzines részt. -benzinpuma, benzinszűrő, vízgomba csere. A hiba előtt gyertyacsere volt. A gázrendszer megnézettem zavoli van benne és kicsit eltérő adatok voltak benne de mivel benzinnel indul a szerelő azt mondta a benzinrendszerben lesz a gond. Injektor hiba lehet??

Valami segítséget kérnék

Köszi előre.

Hello,

A hibáddal megegyezőt sokszor megemlítettünk a Totalcar hasábjain. Pofon egyszerű a baj.

A gázvezérlő beállításai nem megfelelőek. A gyári motorvezérlő adaptálódik, hozzá tanul a helytelen adatokhoz, ami hidegindításnál vagy túl dús, vagy relatíve szegény keveréket eredményez ( attól függően, hogy a helytelen beállítások melyik irányban tértek el az ideálistól. ). Ha egy éjszakára leveszed az akksi sarut, másnap reggel hibátlanul fog indulni. Ha így van, jelentkezz be hozzánk e-mailben egy gázrendszer hangolásra, jó esetben megúszod ennyivel. Peches esetben a Zavoli injektorok haltak meg, és ettől történt az eltanulás. Ekkor cserélni kell a hibás darabokat és utána kell elvégezni a fent leírt műveletet.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu