Ingadozik az alapjárat

2014.10.15. 13:09

Tisztelt LPG-doktor!

2002-es évjáratú 2000cm3 Ford Mondeómba 4 hónappal ezelőtt szereltettem LPGTECH típusú gázrendszert. Eddig 8 ezer km-t mentem gázzal.

A gondom az, hogy az alapjárat gáz üzemben elég nagy kilengéssel ingadozik, de ha éppen gondol egyet akkor beáll és jól működik.Ha átkapcsolom benzinre akkor abbahagyja.

Visszamentem a beszerelő szervizbe egy beállításra, ahol azt mondták, hogy minden tökéletesen működik, de az alapjárati gondokat nem tudták megoldani. Azt mondták pucoljam ki a fojtószelepet és az alapjárati motort és megoldódik a probléma. Megtörtént, de a probléma nem oldódott meg. Viszont arra lettem figyelmes, hogy a szívósor agyon van ragasztva és kisebb repedés van rajta,amin keresztül fars levegőt szív. Valószínűleg sérült volt az autó amit az előző tulaj elfelejtett közölni. Lehet,hogy ez okozza a gondot? És szerintem sokat is fogyaszt gázból kb 25-28 % többlet mint benzinből.

Üdvözlöm!

A hibát okozhatja fals levegő szívás is, de adódhat több, egyidejűleg jelen lévő hiba összeadódásából is. Túl hosszú injektor utáni gázcsövek épp úgy okoznak hasonló jelenséget, mint a már említett fojtószelep koszolódás vagy az alapjárati motor szennyeződése. Komplexitásként kell kezelni egy adott hibát, így javaslom az autó teljes diagnosztizálását benzin és gáz oldalon egyaránt.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu