Suzuki gáztűrővé alakítás

2014.11.28. 10:50

Tisztelt LPG Doktor!

Suzuki Splash 1,2 -es autómban valószínűleg másodszor is kezd elfogyni (hang alapján) a szelep hézag - annak ellenére, hogy van felsőkenő rendszerem és a keverék dússágára is annyit rá állíttattam, hogy a szerelő már a haját tépte.

Egy korábbi válaszában említette, hogy érdemes gáztűrővé alakítani a motort. Kérdésem, hogy ennél a típusnál lehetséges-e ez? Előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Viktor

Kedves Viktor!

Kénytelen vagyok összetett választ adni.

1., Felső kenő. Nem véd semmitől. A marketing ágazat szülötte.

2.,Dús keverék. Kérdés, hogy a szerelője minek alapján fogta a fejét? Padlógázon széles sávú lambda szondával ellenőrizte a keveréket? Mert ha nem ezt tette, nagy rész csak saccolni tud.

3., Maga a folyamat. Ha egy szelep ülék a helytelen beállítások miatt elkezd lágyulni, fogyni kezd a hézag a szelep "beverődése" miatt. Ha ezután a helyes beállítás túl későn történik meg, a folyamat sajnos nem megállítható, mert az anyag lágyulása már bekövetkezett.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.