Nem megy benzinnel

2016.11.27. 19:45

Tisztelt Uram!

Elolvastam jó pár kérdést és választ ezen az oldalon, de szinte minden esetben az én problémám ellenkezőjéről olvasok. Van nekem egy 2.4-es 2005-ös évjáratú Audi A6-os autóm. Németországban vettem, itt is lakom és használom. A problémám az, hogy reggel, amikor benzinnel indul az autó remeg és rángat. Ezt addig csinálja amíg át nem vált LPG-re. Onnantól kezdve gázzal tökéletesen működik. Ha megpróbálom visszarakni benzinre megint rángat.

Előre is köszönöm válaszát!

Kedves János!

Az év folyamán sokadszor írunk erről. A jó öreg eltanulási hiba. A helytelen gázvezérlő programozás miatt a gyári motorvezérlő adaptálódik a megváltozott körülményekhez, így azonban a hidegindítás során vagy túl dús, vagy túl szegény a keverék benzinnel ( attól függően, milyen irányú a gázvezérlő programozási hibája ). Fel kell programozni a rendszert, azonban ennek módja nagyon nem mindegy. A folyamatról itt olvashat bővebben.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.