Hidegen és hosszabb állás után nem áll át az Octavia

2016.12.13. 10:42

Tisztelt LPG Doki!

Škoda Octavia II. (1Z, 2005) típusú gépkocsim van, 1,6 (BSE motorkód) motorral. AC Stag, Stag-4 Q-Box típusú gázrendszerrel. A probléma az vele, hogy a reggeli indítás után, illetve napközbeni, hosszabb (3-4 óra) állást követően a rendszer nem áll át gázüzemre, hanem sípol, mintha üres lenne a tartály, és "alacsony gáznyomás" hibajelzést produkál.

A hibát csak gyorsításkor produkálja, motorfék üzemben, ha a megfelelő fordulatszám megvan, probléma nélkül átáll, majd ezt követően már minden körülmények között rendeltetésszerűen működik, egészen a következő hosszabb leállításig. A rendszer egyes elemei, a feszültség, a szelepek már ellenőrizve lettek, azok hibátlanok.

A probléma egyébként a beszerelés (2015) óta fennáll, de a beszerelést végző műhelynek azóta sem sikerült azonosítani a hibát, ráadásul a diagnosztikát nehezíti, hogy nem mindig produkálja a jelenséget. Kérem, ha van ötlete, mi a megoldás, illetve mi okozhatja a hibát, vagy milyen úton végezzük a hibakeresést, legyen szíves megosztani velem!

Köszönettel: B. Zoltán

Kedves Zoltán!

Ha valóban minden rendszer elemet átnéztek, nem tudok másra gondolni, mint hogy a gázvezérlő ECU hibája lehet a jelenség. Ha eddig nem tették meg, dugjanak fel rá egy másikat, talán ez megoldja a problémát.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu