Sorhatost gázosítanék, lehet?

2018.02.07. 17:34

Tisztelt LPG-doktor!

Szeretném a tanácsát kikérni abban, hogy a 2006-os BMW 325Xi, soros 6 hengeres, 2500 cm3 autómat, amit sajnos nem a kis fogyasztása miatt kedvelek, lehetséges-e üzembiztosan és nem túl nagy teljesítmény veszteség mellett LPG gáz üzeműre alakítani és a későbbiekben megbízhatóan üzemeltetni? Kb: 30-40 ezer km/év. Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel : József

Kedves József!

Már hogy a viharba ne lehetne? :-)

A BMW motorokkal semmilyen autógáz specifikus probléma nincs. A teljesítmény veszteség minimális, olyannyira, hogy fenékkel nem is lehet érzékelni, sőt, az alacsony fordulaton javuló nyomaték-rugalmasságnak köszönhetően a tulajdonosok sokszor élénkebb viselkedésről számolnak be gázüzemben, mint benzinnel használva autójukat!

A megtérülés elég gyors lesz Önnél, mivel a bömbölő nem 6 litert vesz magához száz kilométerenként.. Az eredeti benzin fogyasztását szorozza fel 1,15-el, így megkapja a várható LPG igényét! Országrésztől függően 190 -225 Ft között tud tankolni autógázt literenként. A fővárosban a legolcsóbb, Szabolcs megyében a legdrágább az üzemanyag,így kalkuláljon!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu